De vele leden van The Dutch Branch hebben dinsdagavond op het heilige gras van Anfield Road een historische zege op Everton bijgewoond. In een enerverend duel werd het maar liefst 4-0 voor The Reds. The Toffees werden opengemaakt, fijn gekauwd en doorgeslikt.

The Reds begonnen het duel heel fel. De drie S-en: Suarez, Sterling en Sturridge zorgde voor heel veel dreiging. Na 15 minuten kreeg Sturridge de eerste kans, maar Everton doelman Howard redde knap.

Kort daarna was het de aanvoerder Gerrard die op aangeven van Suarez de 1-0 tegen de touwen kopte. Everton werd na de 1-0 van Gerrard iets sterker. De Belgische aanvaller Mirallas was dichtbij de 1-1, maar na het missen van een grote kans van Mirallas kwam Liverpool er snel en gevaarlijk uit en scoorde Daniel Sturridge – na een fout van middenvelder Barry – beheerst de 2-0.

Na de 2-0 ging Everton door waar het gebleven was. Met verzorgd aanvallend spel zette Everton de Liverpool verdediging onder druk. Echter bezweek de Liverpool verdediging geen enkele keer en het was opnieuw Liverpool spits Sturridge die scoorde. De zwakke achterhoede van Everton ging wederom in de fout na een lange bal van achteruit. De verdediging van Everton werd opengetrokken en Sturrigde kwam oog in oog te staan met doelman Tim Howard. De SAS spits verschalkte hem op magistrale wijze, met een hoge lob en werkte zo zeer beheerst de 3-0 tegen de touwen. Het bleef 3-0 tot aan de rust, wat nog nooit eerder gebeurde in The Mersyside Derby.

Na de thee probeerde Everton een snelle aansluitingstreffer te maken, maar die bleef uit. Daarentegen was het SAS spits Suarez die knap anticipeerde op een breedte bal van de Everton verdediging. Suarez zette een rush in die begon vanaf zijn eigen helft en was met de bal aan de voet sneller dan twee everton verdedigers zonder bal. Eenmaal aangekomen in de zestien meter schoof hij heel knap de 4-0 binnen.

De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar mede dankzij een gemiste penalty van Sturrigde (hij schoot de bal hard over) na een overtreding van doelman Howard op de snelle Raheem Sterling bleef een grotere uitslag dan 4-0 Everton bespaard.

Door de belangrijke winst op Everton behoudt Liverpool de vierde plaats in de Premier League. De ploeg van trainer Rodgers staat 7 punten achter op de nieuwe nummer 1 Manchester City, dat door een gelijk spel van Arsenal tegen Southampton de koppositie over nam van Arsenal.