Beste Liverpool Supporters,

Coutinho 2

Na een lange soap van onzekerheid over de toekomst van Philippe Coutinho is het dan toch eindelijke zo ver…
Liverpool F.C. en F.C. Barcelona zijn het gisteren met elkaar eens geworden over de transfersom van Coutinho nadat F.C. Barcelona een bod van maar liefst £142 miljoen had geboden voor de kleine braziliaan.

Coutinho is per direct overgestapt naar F.C. Barcelona..

Januari 2013

Een dag voor het sluiten van de transferperiode in januari 2013 nam Liverpool Coutinho over van Inter. The Reds betaalden de Italianen om en bij de 8 miljoen voor de middenvelder, die rugnummer 10 kreeg. In de seizoenen 2013/14 en 2014/15 had Coutinho nagenoeg altijd een basisplaats. Hij brak meteen door in het team dat toen nog onder leiding van Brendan Rodgers speelden. Na zijn eerste seizoen met acht doelpunten verkozen de fans hem tot speler van het jaar.

Coutinho Afro

Ook kreeg Coutinho een nieuw contract tot 2020. Hij werd ook verkozen in het PFA Team of The Year. Coutinho verlengde zijn contract bij Liverpool in januari 2017 tot medio 2022. Daarmee werd hij de beste betaalde speler van de club, met een weeksalaris van circa 150.000,- pond. Met dertien goals in de Premier League in het seizoen 2016/17 was hij samen met Sadio Mané clubtopscorer van Liverpool.

Coutinho Mane

Clubprijzen

Helaas kwam Coutinho niet verder dan een last-minute tweede plaats in de competitie, in zijn tweede seizoen met de club.
In het eerste jaar dat Klopp aantrad als clubmanager van Liverpool 2015/2016, speelde Coutinho de finale van de League Cup en de finale van de Europa League met Liverpool F.C.

Coutinho 3

Thanks for the memories Little Magician

YNWA!

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”