Beste Liverpool Supporters,

Liverpool heeft drie punten gepakt bij de terugkeer van Virgil van Dijk in St. Mary’s Stadium. De gasten kwamen tegen Southampton snel op voorsprong.
Bij de openingstreffer speelde een Nederlander een belangrijke rol. Wesley Hoedt zat namelijk mis bij een lange bal, waardoor Mohamed Salah in balbezit kwam en Roberto Firmino in stelling werd gebracht: 0-1.

Schot Bobby

Goal Bobby

Southampton leek echter niet erg van slag van die goal, want het wist Liverpool onder druk te zetten en kansen te creëren.

Keeper Loris Karius werd getest door Pierre Höjbjerg en James Ward-Prowse. The Saints mochten dus zeker aanspraak maken op de gelijkmaker, maar het tweede doelpunt van de wedstrijd viel juist aan de kant van de bezoekende ploeg. In vergelijking met de eerste goal waren de rollen dit keer omgedraaid; Firmino vond met een hakbal Salah, die scoorde.

Salah Firmino 1

Na de onderbreking probeerde Southampton het duel nog spannend te maken en Hoedt volleerde naast het doel van Liverpool. Sadio Mané en Adam Lallana hadden de score nog uit kunnen breiden, maar het bleef bij 0-2. Liverpool blijft daardoor derde en het gat met Manchester United is nog maar twee punten.

Teamfoto

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd:

Champions League: Achtste finale!

UEFA-Champions-League

Liverpool neemt het aanstaande woensdag om 20:45 uur (NL tijd) op tegen de nummer 1 en tot nu toe ongeslagen F.C. Porto in competitieverband van Sérgio Conceição, in de Liga NOS, in het Estádio do Dragão.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”