Beste Liverpool supporters,

VVD

Het was geen geheim dat het spel in een hectisch tempo zou beginnen, terwijl Anfield knetterde van het lawaai van beide supporters, maar er was niets in de richting van doelactie te zien in de eerste 10 minuten van het spel.

Emre Can en Sadio Mane stuurden beide buitensporige inspanningen op het blauwe doelwit af voordat de wedstrijd een klein beetje rustiger werd en Milner een voorzet van Joe Gomez naast schoot.

Mane stuurde vervolgens een langeafstandspoging over de lat, maar het eerste doelpunt zou aanstaande zijn.

Mason Holgate haalde Adam Lallana in het gebied klunelig naar beneden en Milner stapte cool naar de bal en stuurde zijn penalty dwars door het doel van Jordan Pickford om een uitbarsting van feestvreugde bij de thuisfans te veroorzaken.

Milner PK

De tweede helft…

Er was geen daling in intensiteit van beide kanten in de vroege stadia van de tweede periode en Lallana had de eerste poging op het doel van Everton versierd 10 minuten na de herstart.

De No.20 sprintte foutloos op een doorgeschoten bal van Oxlade-Chamberlain, maar kon zijn schot alleen naast het doel schieten met Phil Jagielka in de achtervolging.

Een woeste schot van Robertson werd door Pickford dicht bij zijn dichtbijgelegen paal weggeperst en Van Dijk knikte de levering van Oxlade-Chamberlain rechtstreeks bij de keeper van Everton in zijn handen aangezien The Reds op zoek waren naar een cruciale seconde.

Maar in de 67e minuut eindigde een snelle tegenaanval van de bezoekers met Jagielka die Sigurdsson kon bereiken, die vanaf de linkerkant een schot in de benedenhoek streek. 1-1.

Een spannende finale wenkte – net als een herhaling op Goodison Park omdat beide teams moeite hadden om duidelijke kansen voor een winnaar te verzinnen.

Maar toen kwam het moment van Van Dijk.

Een stijlvolle, gegarandeerde aanwezigheid in de achterhoede tijdens zijn debuut, de No.4 leverde een sprekende bijdrage aan de andere kant door de voorzet van Oxlade-Chamberlain dit keer wel goed te raken en de bal belande laag in het doel van de Kop kant in het net, om een uitbarsting van feestvreugde bij de thuisfans te veroorzaken.

VVD 2

Achtste finale…

Liverpool heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup door The Toffees in eigen huis te verslaan.
Op maandag 08-01-2018 zal bekend gemaakt worden wie Liverpool zal gaan treffen voor deze ronde. De wedstrijd zal gespeeld worden op 27-01-2018.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”