Vijf dagen na het eerste puntverlies tegen Swansea City heeft Liverpool voor het eerste dit seizoen verloren. Het zwakker geachte Southampton zorgde voor een grote verrassing door Liverpool op Anfield Road met 0-1 te verslaan. Door het teleurstellende resultaat verliest Liverpool ook nog eens de koppositie aan Chelsea.

De bezoekers wonnen in Liverpool met 1-0, door een doelpunt van verdediger Dejan Lovren. Na rust kopte de Kroaat de bal knap langs doelman Simon Mignolet.

Het ergste van deze pijnlijke nederlaag (waar diverse Dutch Branch leden getuigen van waren) was misschien nog wel dat het een verdiende overwinning was voor Southampton. Liverpool wist weinig kansen te creëren en speelde erg slordig. In de eerste helft had Liverpool nog wel recht op een penalty na een overtreding van Lovren op topscorer Sturridge, maar scheidsrechter Swarbrick zag er geen overtreding in. Verder wist Liverpool gedurende wedstrijd weinig ten tonele te brengen.

Ondanks dat Liverpool met drie overwinningen op rij het seizoen zeer sterk begon, gaat het de laatste twee wedstrijden een stuk minder. We hopen dan ook maar dat manager Brendan Rodgers de ploeg weer op de rails krijgt en dat we met de terugkomst van Luis Suarez weer de stijgende lijn kunnen inzetten.