Edgar Davids heeft waardering voor de manier waarop Liverpool is omgesprongen met Luis Suárez. De Uruguayaan dacht een transfer te forceren door zijn club te wijzen op een eerder gemaakte afspraak, maar the Reds hielden voet bij stuk. De mondelinge toezegging zou volgens Liverpool helemaal nooit zijn gedaan. “Ik snap wel waarom”, zegt Davids in de Daily Mirror.

/

Volgens Suárez beloofde Liverpool hem vorige zomer dat hij zou mogen vertrekken als de club de Champions League zou mislopen. Dat laatste gebeurde, maar vervolgens ontkende de club een dergelijke overeenkomst. “Het is wel duidelijk waarom Liverpool absoluut geen trek had om hem te laten gaan. Dankzij hem bleef het vorig seizoen draaien.”

Davids, tegenwoordig in dienst als speler/manager bij Barnet, kan echter niet voorspellen hoe de situatie uit zal gaan pakken voor Liverpool. “Het seizoen is nog geen tien wedstrijden onderweg, dus je kunt nu nog niet zeggen wat voor een invloed dit gaat hebben op de speler of de club.” Vooralsnog presteert de ploeg van Brendan Rodgers in ieder geval uitstekend: uit de eerste twee duels verzamelde de Engelse grootmacht zes punten.