Beste Liverpool supporters,

Een oogverblindende lichtshow voorafgaand aan de kick-off voegde alleen maar toe aan de witgloeiende atmosfeer in Sevilla, maar de Reds begonnen snel hun steentje bij te dragen om de thuis fans tijdelijk de mond te snoeien.

Minder dan twee minuten waren verstreken toen een verlengde pass naar Firmino richting de tweede paal ging en hij sloeg nadrukkelijk toe naar de thuisploeg om zo de bezoekers de leiding te geven.

Het sierde Sevilla dat hij die vroege slag snel wegvaagde en zichzelf begon te laten gelden terwijl de eerste helft doorging. En, voor de vingertoppen van Loris Karius, zouden ze in de 19e minuut gelijk zijn geweest. De Duitser deed briljant een gooi tegen Nolito’s schot op de paal nadat de aanvaller, Joe Gomez in het strafschopgebied  had ontweken na een korte pauze.

Echter, de nummer 1 was niet nodig na slechts een minuut later toen Ben Yedder uitbarstte en de spits genadig zijn schot 1 centimeter breed van het doel sleepte. Die missers werden vervolgens meteen bestraft door Mané, de Senegalees die een goed verlengde kopbal van Georiginio Wijnaldum uit de corner briljant had afgemaakt, tot grote vreugde van de supporters die misschien al eerder hun nagels aan het bijten waren.

De meereizende Spion Kop bevond zich echt in het dromenland op het halfuur toen Roberto “Bobby” Firmino voor een leeg doel kon inschieten nadat Mané zichzelf in de 16 van Sevilla had weten te wringen.

Het had nog beter kunnen zijn voor The Reds tijdens de pauze nadat Firmino en Salah één-op-één kansen hadden gewonnen aan weerszijden van de tweede en derde goal, maar Klopp kon weinig klachten hebben over hoe zijn team het had gedaan.

thumb_52614_default_news_size_5

De tweede helft… Sevilla maakte de betere start van de tweede helft omdat ze een 45 minuten durende openingsronde goedmaakten en de thuis fans snel iets te juichten gaven toen ze op zoek waren naar een omkeer.

De gastheren kwamen in een stroomversnelling toen Ben Yedder voor twee Liverpoolse verdedigers slipte om zes minuten na de herstart een kopbal voorbij Karius te knikken en vervolgens het doel van The Reds belegerde. Die druk leverde zijn vruchten af op het uur toen Alberto Moreno een penalty versierd had voor Sevilla, die Ben Yedder twee keer afmaakte nadat hij gedwongen werd opnieuw de strafschop te nemen op verzoek van de arbitrage. In een poging om zijn kant te verstevigen, riep Klopp om James Milner en Emre Can van de bank te halen, het paar respectievelijk vervangende een zwakker Moreno en Philippe Coutinho die niet helem,aal in de wedstrijd zat.

De veranderingen hadden het gewenste effect toen Sevilla vanaf dat punt worstelde om door het midden van het veld te komen, terwijl Liverpool tijdens de pauze een enorme kans op eigen gelegenheid kreeg voor Can om te worden ontkend door Sergio Rico. Maar ze werden geslagen met een sucker punch slechts seconden van het laatste fluitsignaal als de bal toevalligerwijs in het zestien meter gebied viel voor Pizarro om de eindstand op 3-3 te zetten.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd:

Liverpool – Spartak Moskou

The Reds blijven na de 3-3 van gisteravond groepshoofd in Poule E, maar zijn nog niet geplaatst voor de Knock-Out die in 2018 zal gaan plaatsvinden.

Stand CL

Op Woensdag 6 december ontvangen The Reds, Spartak Moskou op Anfield Road in het laatste groepsduel van de Champions League. Spartak moet winnen van Liverpool om kans te maken op de achtste finale van de Champions League. Liverpool heeft genoeg aan een gelijkspel om te overwinteren in de Champions League. Bij verlies telt het onderlinge resultaat als eerste en zou dat niet ten gunsten van Liverpool zijn….

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”