Beste Liverpool Supporters,

Liverpool FC heeft vandaag een historische mededeling op de clubpagina gedaan……
Liverpool FC is verheugd om aan te kondigen dat Anfield’s Centenary Stand wordt vernoemd naar The Kenny Dalglish Stand ter erkenning van de 66-jarige vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de club.

KD7

De beslissing is genomen door de eigenaar van de Reds, Fenway Sports Group, onder leiding van de hoofdredacteur John W Henry, om de bijzondere status van Dalglish naar Anfield te halen in het 125 jarige bestaan van de club.

De liefdesaffiche met de club en de stad van de schot, is bijna vier decennia lang en begon in 1977, toen hij oorspronkelijk naar Merseyside van Celtic verhuisde, tot de huidige dag waar hij de functie van niet-uitvoerend bestuurder heeft.

Liverpool Football Club is gezegend om vele momenten van betekenis te hebben die allemaal bijdragen tot de illustere geschiedenis – en zij worden ook terecht op verschillende manieren vereerd.
Dalglish’s nalatenschap is echter onderscheidend vanwege zijn invloed op zo veel verschillende gebieden.

In voetbalvoorwaarden heeft hij twee succesvolle termijnen als manager gehad in aanvulling op 515 optredens en 172 doelpunten als speler. In totaal lifte hij acht competities, drie Europese Cups, twee FA Cups, vijf League Cups en een UEFA Super Cup.

Vanuit het veld is zijn bijdrage simpelweg onmetelijk voor de club en de stad Liverpool, vanwege de leidersrol die hij speelde in de nasleep van de Hillsborough-ramp en de steun die hij en zijn familie in de loop der jaren hebben gegeven aan de familieleden van degenen die dierbaren verloren zijn.

Daarnaast heeft hij en zijn vrouw Marina in 2005 de ‘Marina Dalglish Appeal’ opgericht in Liverpool. Een liefdadigheid die degenen die met kanker zijn gediagnosticeerd en hun familie op Merseyside kunnen helpen.

Dalglish’s waarden zijn de belichaming van ‘The Liverpool Way’, de ethos van Liverpool FC – en daarom gaat de club hem op deze manier te eerbiedigen.

KD7 in actie

John W Henry spreekt namens de Fenway Sports Group: “Het is een testament van de geschiedenis en de status van Liverpool die we niet in echt grote individuen laten ontbreken, wiens namen gemakkelijk een stand in Anfield zouden kunnen krijgen.

“Maar in Kenny Dalglish hebben we een persoon die zo’n enorme betekenis draagt aan de status van deze club, dus wij voelen ons een beetje verplicht om dit te herkennen op een manier die deze man verdient.”

“Hij is uniek, niet alleen voor Liverpool, maar ook voor het spel in Engeland als geheel, omdat hij grootheid heeft behaald als speler en dan zo succesvol als manager heeft genoten. Zijn records en trofeeën die op beide fronten zijn gewonnen spreken voor zich zelf.”

“Kenny’s bijdrage aan Liverpool gaat echter verder dan de doelpunten, punten verzameld en het zilverwerk die in de kast geplaatst zijn. Zijn waarden zijn de waarden van Liverpool – hij vertegenwoordigt wat het beste is voor deze voetbalclub.

“Het leiderschap en de troost die hij gaf aan individuen, de club en de stad, toen ze allemaal in rouw waren na de tragedie van Hillsborough, bracht een bijzondere sportieve prestatie met zich mee.”

“Zijn naam is synoniem met onze club, met ons huis en de stad Liverpool. Nu zal het zo zichtbaar zijn als het tastbaar is.”

De officiële hernoemingsceremonie vindt plaats op een later tijdstip van dit jaar, dat zal binnenkort worden bevestigd.

Tom Werner, voorzitter van Liverpool, voegde eraan toe: “We erkennen dat dit niet comfortabel zal zitten met Kenny’s standaard positie van nederigheid en zelfverval. Maar als we het 125 jarige jaar van de club naderen, is het nu de juiste tijd in de betoverende geschiedenis van de club om deze erfenis te verlaten. Hij en zijn familie zouden het voorrecht moeten kennen en de eer is ons allen – zijn naam betekent zoveel voor zo veel en de prominentie in Anfield zal een reeds prestigieuze sportkathedraal verrijken.

“Al decennia heeft hij de club en de stad gediend, met de standvastige houding dat het collectief altijd voor het individu komt. Deze aankondiging gaat er niet om om hem uit te halen. Het gaat erom om te erkennen dat zijn naam de waarden belichaamt die we allemaal willen eerbiedigen en zijn naam vertegenwoordigt alles waar we trots op zijn als Liverpool Football Club. ”

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”