/

 

Liverpool gaat met Chelsea aan kop in de Premier League. The Reds wonnen zaterdag met 0-1 bij Aston Villa en Simon Mignolet was net als vorige week tegen Stoke City de grote man aan de kant van de ploeg van Brendan Rodgers. De Belg pakte vorige week een strafschop en hield landgenoot Christian Benteke zaterdag van scoren af. In Merseyside is men zeer tevreden over de zomeraanwinst.

“In de tweede helft zette Aston Villa meer druk, maar Simon heeft een paar terrific saves gemaakt. Hierdoor pakten we de drie punten”, zei Rodgers na afloop voor de camera’s van de BBC. De 25-jarige Mignolet kwam eind juli over van Sunderland en Liverpool betaalde dik 10 miljoen euro voor zijn komst. De Rode Duivel werd gehaald als de opvolger van José Manuel Reina, die naar Napoli vertrok.

Liverpool won voor het eerst in vijf jaar de eerste twee wedstrijden van de Premier League. Rodgers durft echter niet te zeggen dat zijn ploeg een titelkandidaat is. “Het is nog erg vroeg. Het is gewoon belangrijk om goed te starten.” Daniel Sturridge werd de matchwinner op Villa Park, door na een ragfijne pass van José Enrique te scoren. Liverpool ontvangt volgende week kampioen Manchester United