Beste Liverpool Supporters,

The reds hebben vanmiddag een 1-0 achterstand omgetoverd in een 1-2 overwinning op Stoke City. Hierdoor houden the Reds de derde plaats vast ten koste van Manchester City, dat ook won. Kloppo moest in de 2e helft onverhoopt een beroep doen op de Braziliaanse smaakmakers Coutinho en Firmino nadat The Reds een belabberde 1e helft gespeeld hadden.

 

cid232179_KloppVI02_1180_580x310
Klopp begon in het Britannia Stadium met een experimentele opstelling. Met drie verdedigers en basisplaatsen voor Trent Alexander-Arnold, Divock Origi en Ben Woordburn, die zijn basisdebuut maakte. Phillipe “Little Magician” en Roberto “Bobbie” Firmino namen plaats op de bank.
Georginio Wijnaldum heeft de hele wedstrijd gespeeld.

In de nieuwe samenstelling kon Liverpool niet overtuigen in de eerst helft. The Reds creëerden in de eerste helft geen enkele uitgespeelde mogelijkheid. Stoke City profiteerde van de futloosheid bij The Reds. Nadat voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic al twee keer gevaarlijk werd, zorgde Jonathan Walters ervoor dat Stoke met een voorsprong ging rusten. De routinier kopte bij de eerste paal binnen uit een nauwkeurige voorzet van Xherdan Shaqiri, die ruimte kreeg van de verkeerd instappende Ragnar Klavan. De goal van Stoke was een punt van discussie. Vlak voor de goal van Stoke werd Ben Woodburn in de zestien getackeld  door Erik Pieters. Er was wel degelijk contact alleen twijfelachtig of de bal op de stip had moeten komen.

Klopp greep halverwege in door Coutinho en Firmino in het elftal te brengen voor de jonkies Alexander-Arnold en Woodburn. Nadat Charlie Adam door ongelukkig uitverdedigen van Georginio Wijnaldum bijna de marge verdubbelde was het niet Simon Mignolet die Liverpool in de wedstrijd hield, werd het effect van de wissels zichtbaar.

Dejan Lovren zag zijn kopbal op de lat zag eindigen. Uiteindelijk werd de aanvalsdrang beloond toen Coutinho een afgeslagen bal tegen de touwen schoot.

C85ue1GW0AEukoV

Maar het hoogtepunt volgde rap op gelijkmaker: na een diepe bal van Wijnaldum nam Firmino de bal met succes vol op de slof en liet daarmee doelman Lee Grant kansloos. De opluchting was groot, getuige ook de omhelzing van Wijnaldum met Klopp na de goal.

 

C85wdejWsAECMpA C85xwjkXkAAj7Ww

Nauwelijks bekomen van de 1-2 onderscheidde Simon Mignolet zich opnieuw met een redding op een inzet van Saido Berahino van dichtbij. Man of the Match voor de Belgische doelman.

C850cACWAAAzIC7

 

Vervolgens speelde Liverpool de wedstrijd gecontroleerd en vakkundig uit, waardoor het de derde plaats niet hoeft over te geven aan Manchester City (verschil blijft twee punten), dat wel één duel minder speelde.

 

thumb_38082_default_news_size_5

Zie hier een korte samenvatting van de wedstrijd:

 

Zie hier de statistieken van de wedstrijd:

Knipsel

 

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”