Beste Liverpool supporters,

Na twee dagen gespendeerd te hebben bij de kerstboom onder het genot van aanwezige familieleden met luxe drankjes en hapjes, kregen The Reds, Swansea City op bezoek bij Anfield Road.

thumb_55059_default_news_size_5

De eerste helft…

De bezoekers kwamen in het spel nadat ze slechts een van hun laatste 11 Premier League-uitjes hadden gewonnen, en The Reds hadden weinig tijd verspild om te profiteren van hun kwetsbaren zelfvertrouwen.

Slechts zes minuten waren verstreken toen Roberto Firmino de bal hoog won voordat hij Mohamed Salah voedde, wiens eerste pass Coutinho de ruimte gaf aan de rand van het zestienmeter gebied.

De Braziliaan profiteerde optimaal van de kans die hem was geboden door de Egyptenaar en wierp een niet te stoppen bal in het net om de thuisploeg op voorsprong te krijgen.

Maar voor een slimme low-stop van Mignolet hadden de Swans mogelijk direct gereageerd via de back-post header van Jordan Ayew en ze bouwden die kans uit om vanaf dat moment een rol te spelen in de eerste helft.

Het evenwichtige karakter van het spel werd na 45 minuten al bijna onderstreept door de heen en weer die daarop volgde, waarbij Andy Robertson en Emre Can van afstand in de buurt kwamen voor de Reds en Oliver McBurnie die Simon Mignolet testten voordat de gastheren een scramble in de Kop-end box overleefden.
Na het eerste doelpunt kwam in de 45e minuut, toen Firmino de laatste verdediger met een draai van de heupen in het zetsienmetergebied bedroog bijna het 2e doelpunt van The Reds maar het schot van Bobby schoof breed naast het doel.

De tweede helft…

Ondanks hun droomstart zouden The Reds ongetwijfeld teleurgesteld zijn geweest met hun algehele prestaties in de eerste helft, maar ze begonnen al snel om het goed te maken in de tweede.

Firmino kwam op een paar centimeter na te kort van een Alexander-Arnold voorzet net na de herstart voordat Salah een curler zag die net binnen de box gestopt was door Lukasz Fabianski – maar de thuisfans zouden niet te lang hoeven wachten…

Met slechts zeven minuten van de tweede periode verstreken, krulde Coutinho een zelf-gewonnen vrije schop binnen achter de defensie van Swansea waar Firmino de bal met een nadrukkelijke afwerking ontmoette.

Het vertrouwen van de gastheren – en de kwaliteit van hun aanvallende spel – steeg omhoog in de nasleep van het tweede doelpunt, een feit dat er toe bijdroeg dat twee verdere aanvallen in slechts twee minuten werden toegevoegd.

De eerste kwam toen Alexander-Arnold’s pure verlangen om een bal vanaf de tweede lijn te bereiken voordat hij verder rende en een schot via de onderkant van de lat achter Fabiański zag landen.

En de tweede zag Salah onzelfzuchtig voor Firmino staan om een leeg net aan te boren nadat de Egyptenaar achter de Swansea-defensie gespeeld was door een misplaatste pas van Leroy Fer.

Klopp verkoos na de vierde een snaar te maken met zijn team, waarbij Adam Lallana, Dominic Solanke en James Milner allen het veld betraden.

Maar het was een basisspeler in de vorm van Alex Oxlade-Chamberlain die de vijfde kreeg en hiermee zijn eerste Premier League goal in het shirt van Liverpool wist te scoren na een slimme afwerking, dumpte hij de bal in de verre hoek.

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”