Wat een strijd, wat een sfeer, wat een uitslag en wat een mooie eerste plek voor The Reds. Zondag was weer een historische dag voor alles en iedereen die Liverpool FC een warm hart toedraagt. Zonder ook maar één punt stuurde de ploeg van trainer Brendan Rodgers de ploeg uit Manchester van Manuel Pellegrini terug naar huis. Op Anfield Road, dat af en toe schudden op zijn grondvesten waren aanvoerder Steven Gerrard en zijn ploeg met 3-2 te sterk.

De vroege voorsprong

De snelle Raheem Sterling werd al vroeg in de wedstrijd perfect weggestuurd door Suarez en zorgde met een goede actie en een bekeken schot dat Liverpool een droomstart maakte. Na 6 minuten stond het al 1-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. In het vervolg bleef Liverpool kansen creëren. Zo kon captain Steven Gerrard helemaal vrij een corner in koppen, maar City doelman Hart redde knap en tikte de bal over de lat. De volgende corner bleek wel raak te zijn en werd dit keer niet ingekopt door Gerrard, maar door Skrtel. Dit keer was Gerrard de aangever. De Sloveense verdediger Martin Skrtel liep goed vrij, sprong hoog op en kopte de bal zeer bekeken in de verre hoek. Anfield ontplofte en doelman Hart en de overige Citizens keken beduusd om zich heen. 2-0 en Liverpool zat op rozen.

Manchester City terug in de wedstrijd

Voor het rustsignaal had Manchester City mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar het lukte ze niet om Mignolet te passeren. Kort na de rust lukte dit wel. James Milner haalde met een goede actie de achterlijn en bediende David Silva, die voor de 2-1 tekende. City geloofde er weer in en bleef Liverpool flink onder druk houden. Uiteindelijk resulteerde dit in de gelijkmaker die vreemd genoeg op naam zou komen van Glen Johnson. Weer was het David Silva die betrokken was bij het doelpunt. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied en zag zijn schot van richting veranderen via Glen Johnson. De Belgische Liverpool doelman Simon Mignolet had geen kans meer en kon de bal uit het net vissen. Weg voorsprong en zo konden The Reds weer opnieuw beginnen!

Kop of munt

Het muntje kon beide kanten op vallen, De Spanjaard Silva had wederom op aangeven van Sergio Aguero een goede kans op de 3-2, maar faalde. Gelukkig had Brendan Rodgers zijn Braziliaanse wapen Coutinho opgesteld. De bal goochelaar kreeg na slecht uitverdedigen van Vincent Kompany een kwartier voor tijd de bal voor zijn voeten en schoot hem hard en zuiver achter doelman Hart. 3-2! Deze voorsprong gaf Liverpool FC niet meer weg en zo staan The Reds alleen aan kop in de Premier League. Gaat het dan toch echt gebeuren dit seizoen…..?

The Dutch Branch