Lange tijd was het onzeker of Liverpool zou verhuizen naar een nieuw onderkomen in Stanley Park of dat the Reds op Anfield zouden blijven voetballen, maar algemeen directeur Ian Ayre heeft laten weten dat de plannen nu definitief zijn: een vertrek is niet (meer) aan de orde, en het huidige stadion moet grondig verbouwd gaan worden.

Al tien jaar lang zongen de geruchten rond over een mogelijk vertrek van Anfield, maar volgens Ayre is de wens van de clubleiding om het roemruchte onderkomen trouw te blijven de afgelopen twee jaar steeds sterker geworden. “Vandaag is het precies twee jaar geleden dat de overname door de Fenway Sports Group plaatsvond”, vertelt de beleidsbepaler maandag op de officiële website van zijn werkgever.

“Sindsdien hebben mensen zich al beziggehouden met deze oplossing. Wat we in die periode voor elkaar hebben gekregen is eigenlijk fenomenaal”, vindt Ayre, die blij is dat Liverpool op Anfield blijft. “Vrijwel alle fans gaven hier de voorkeur aan. Ik denk dat dit ons ‘spiritual home’ is. Zowel onze supporters als die van tegenstanders hebben hier geweldige herinneringen. We hebben op Anfield grote successen gevierd, dus als er een goede oplossing is, lijkt het me logisch dat we hier blijven voetballen.”