Beste Liverpool Supporters,

Team foto

 

Mike Kennedy stelt zich even voor…

Voorafgaand aan deze wedstrijd maakte Klopp bekend dat Virgil van Dijk  een lichte blessure heeft aan zijn hamstring en daarom kon hij helaas niet in actie komen vandaag.
Het was de ideale gelegenheid voor onze voorzitter Mike Kennedy om zich even voor te stellen aan VVD.

Mike VVD

Liverpool F.C. – Manchester City

Wat begon Liverpool goed aan de wedstrijd tegen het team van Josep Guardiola. De mannen van Jürgen Klopp leken geen angst te kennen voor de ongeslagen koploper. The Reds zagen er strijdlustig uit en hadden wel zin om Manchester City puntverlies te bezorgen. Door felle veroveringen en snelle aanvallen stond City even met de mond vol tanden.

Zo’n felle verovering leidde ook tot het eerste doelpunt. Roberto “Bobby” Firmino veroverde de bal en Alex Oxlade-Chamberlain begon er vervolgens mee te dribbelen. De Engelsman vond dat-ie na een paar balcontacten wel eens kon uithalen en schoot laag in de hoek.

Schot Ox

Ederson zette net een stapje de verkeerde kant op en kon de bal niet meer keren: 1-0.

Ox 2 Ox

The Reds bleven na dat doelpunt ook de sterkere partij. Het duurde even voordat Manchester City in de wedstrijd kwam. Maar na 20 overwinningen en 2 gelijke spelen in de Premier League weten we dat het team van Pep Guardiola altijd wat kan creëren. Het was Kyle Walker die na een minuut of 40 een pass over de breedte van het veld gaf. Zonder moeite op de stropdas van Leroy Sané. Die rappe buitenspeler zette zijn directe tegenstander Joe Gomez met gemak op zij. Daarna zocht de Duitser de achterlijn op, om vanaf daar in de korte hoek te schieten. 1-1!

De tweede helft…

De tweede helft was van pure klasse, vooral van Liverpool-zijde. De aanvallers van de thuisploeg lieten zien van topkwaliteit te zijn. Na een uur spelen werd de gelijke stand dan ook doorbroken. Het was Roberto Firmino die Liverpool met eem geplaatst lobje via de binnenkant van de paal naar 2-1 schoot.

Bobby lob
Firmino - Can

Nog geen 2 minuten later was het Sadio Mané die zijn naam ook graag op het scorebord wilde zien. Het doelpunt van de Senegalees verdient wat extra uitleg. De snelle vleugelflitser knalde met buitenkantje links de bal in de kruising. Ederson was kansloos: 3-1.

Mane in de crux

Spits Firmino met een doelpunt, linksbuiten Mané met een doelpunt. Dan kan rechtsbuiten Mohamed Salah natuurlijk niet achterblijven. De keeper van Manchester City kwam uit om een bal weg te schieten. Salah ontving die bal en besloot de bal maar meteen terug te schieten. Maar wel over de keeper heen, in het doel.

Salah goal
Salah en team

Na een minuut of 70 werd Raheem Sterling eraf gehaald. De buitenspeler heeft “een verleden bij Liverpool”, maar is dus niet goed weggegaan. De 23-jarige Engelsman werd dus de hele wedstrijd uitgefloten. Het was duidelijk merkbaar dat hem dat niet lekker zat. Zijn vervanger was Bernardo Silva. Met nog een handvol minuten op de klok wist de Portugese Silva nog wel even de 4-2 tegen de touwen te schieten.

Liverpool begon – ondanks het tegendoelpunt van Silva – een beetje te slapen. Dat Ilkay Gündogan na 91 minuten ook nog de 4-3 mocht maken, is dus ook niet verrassend. Het zorgde wel voor enorm veel spanning op Anfield. Het publiek werd stiller, Guardiola begon te schreeuwen. Manchester City bleef in de laatste minuten aanvallen, maar het bleef bij 4-3.

Pep Guardiola zal 22 wedstrijden lang vertrouwen hebben gehad in een ongeslagen seizoen in de Premier League. Veel jeugd heeft het ongeslagen seizoen van Arsenal – The Invincibles – nooit bewust meegemaakt. Dit was het moment, maar Liverpool bleek veel te sterk.

Het gouden trio van Klopp was zondagmiddag te sterk voor de geoliede machine van Guardiola.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd (zolang deze niet offline gehaald is):

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”