Beste Liverpool Supporters,

Met sneeuw die in Anfield viel en een sfeer van typische decibelniveaus voor een derby van Merseyside, ging Liverpool al snel op zoek naar doelpunten om zo tegen hun buren de druk op te voeren in deze derby.

Mane had de openingskans van het spel, maar hij slipte op de natte grasmat op het verkeerde moment nadat Robertson de pass van Oxlade-Chamberlain op zijn pad had opgevangen.

Salah had vervolgens een poging geblokkeerd door een menigte blauwe truien in het gebied terwijl Liverpool nadrukkelijk naar een openingstreffer zocht.

Vervolgens kon Solanke’s spin in het strafschopgebied niet het gewenste resultaat opleveren na een strakke pass van Mane, want de bal rolde uiteindelijk een handje te ver voor Salah.

Maar duidelijke kansen bleken moeilijk te verkrijgen, waarbij Everton diep met veel aantallen verdedigde – dat was tot een moment van uitzonderlijke individuele kwaliteit van Salah die uiteindelijk de oppositie had ontgrendeld.

Salah en Mane Salah

De aanvallende bal aan de rechterkant, No. 11 Mohamed Salah toonde aanvankelijk grote kracht om een poging van Cuco Martina te weerstaan.

Salah zocht zich vervolgens een weg naar de ruimte in het zestienmeter gebied, zweefde voorbij Idrissa Gana Gueye, voordat hij een schot over Jordan Pickford en naar de linkerbovenhoek boog met onfeilbare nauwkeurigheid.

Liverpool’s voordeel was – en misschien had het – groter moeten zijn geweest tot de rust, nadat Mane zich een weg naar het doel reed, maar de verkeerde beslissing nam door een schot naar de tweede paal te sturen in plaats van te zoeken naar Salah, Solanke en Oxlade-Chamberlain die allen in een betere scoringspositie stonden te wachten op de voorzet, die niet kwam.

Solanke

De tweede helft…

The Reds waren wederom na bijna drie minuten na de herstart zeer dicht bij dat tweede doelpunt toen Salah, Milner’s kruis knikte vanaf de rechter en centimeters breed ging van de tweede paal.

Mane werd vervolgens opnieuw van zijn doelpunt van de middag ontnomen na een lage pass door het centrum van Solanke toen Mason Holgate tussenbeide kwam, terwijl Ashley Williams erin slaagde om Lovren te stoppen nadat een hoekschop zijn weg had gevonden in de richting van de kroaat.

Het was een decor aan kansen nadat Joe Gomez de volgende scoringskans van Liverpool creëerde, maar Gomez’s snelle kopbal van Salah’s levering scheerde over het dak van het net.

De Egyptenaar werd kort daarna gewisseld en Firmino nam zijn plaats in.

Dat was hun dominantie van de middag, de voorsprong van de gastheren had groter moeten zijn, maar na 76 minuten kreeg Everton de kans om gelijk te scoren via een strafschop nadat Lovren de beslissing had genomen Calvert-Lewin te duwen. Rooney stapte op en bekeerde zich verder dan Mignolet om pariteit te herstellen.

Coutinho en Danny Ings werden door Klopp het veld in gestuurd voor Oxlade-Chamberlain en Solanke, terwijl Liverpool op zoek ging naar een winnaar.

Het was de No.10 die Pickford opzette met een handelsmerk vrije schop van 25 meter, maar er zou geen verder laat drama zijn omdat de punten werden gedeeld op Merseyside.

 

Eindstand

F.A. Cup loting derde ronde…

Gini en jagielka

Op zaterdag 06-01-2018 treffen The Reds & The Toffees elkaar opnieuw op Anfield Road voor een volgende Merseyside derby.
Dit keer zal de strijd tussen deze twee ploegen gaan om de volgende ronde van the F.A. Cup te behalen…

FA Cup

Champions League loting achtste finale…

UEFA-Champions-League

Maandag wordt er in Nyon vanaf 12.00 uur geloot voor de achtste finale van de Champions League. Nadat Liverpool net als 3 andere Engelse ploegen afgelopen dinsdag en woensdag zich als groepswinnaar hadden weten te kronen (Liverpool F.C. 7 – 0 Spartak Moskou) en Chelsea als 2e eindigde in de groep, zijn de Engelse teams de hofleverancier van de laatste 16 teams die gaan strijden om het kampioenenbal. Liverpool mag voor de loting van de achtste finale nog niet geloot worden tegen een andere Engelse ploeg. Dit neemt niet weg dat in het ergste geval geloot kan worden tegen de absolute Europese top:  Real Madrid, Juventus en Bayern Munchen.

Loting CL

“You know who we are, The Dutch Branch, YNWA”